Daan Berg

Media, ICT & Workforce Management

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

Daan Berg

Radio

Video

ICT

Knowledgebase

Dossiers

Diversen


© Daan Berg 2019

Fotografie: Santysha Soekhram, Rahul Gandolahage, Fred van der Ende, Jordi Warners, Stichting RTV Dordrecht, Stichting Lokale Omroep Krimpenerwaard

Privacybeleid

about:cv

Daan Berg's Curriculum Vitae

Daan Berg: enthousiast, creatief en leergierig.

  • Enthousiast, omdat ik altijd klaar sta om anderen te helpen. Ik heb dan ook absoluut geen 9-tot-5-mentaliteit.
  • Creatief, omdat ik liever in oplossingen denk dan iemand ergens mee te laten zitten.
  • Leergierig, omdat ik dingen snel oppik als ze mij interesseren. Ik duik dus graag ergens in voor je!

Wil je contact met mij? Da's zo geregeld!

Ervaring

Periode Organisatie Functie
2013 - heden Maar dan Anders Eigenaar Als ZZP'er verricht ik diensten op het gebied van AV en ICT voor bedrijven en consumenten. Denk hierbij aan het instellen en onderhouden van netwerk- en computersystemen, maar ook het inspreken van reclamespotjes en overzetten van videobanden naar een digitaal formaat.
2018 - heden Teleperformance Benelux Workforce Management Trafficker In het najaar van 2018 wordt duidelijk dat er meer in zit bij Teleperformance. Na een uitgebreide assessment ziet het bedrijf toekomst in mij, en verhuist mij naar een groter project in Utrecht.
Hier ben ik trafficker: een persoon in de contactcenterbranche die zorgt voor de dagelijkse bezetting en bijsturing van collega's, en de tijdige signalering van trends.
2017 - 2018 Teleperformance Benelux Klantenservicemedewerker Ik vind het leuk om mensen te helpen, dus gelukkig heb ik dat tot mijn werk kunnen maken. Bij Teleperformance verleen ik klantenservice via telefoon, e-mail en sociale media aan klanten van een grote elektronica-retailer. Daarnaast ben ik sinds de zomer van 2018 onderdeel van de “backoffice”, een speciale afdeling die verantwoordelijk is voor ondersteuning van de klantenservicemedewerkers, de afhandeling van escalaties en coulances.
2015 - heden WOS Media Radio-dj (bekijk) Voor de publieke omroep voor het Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland maak ik op zaterdagmiddag een fris actualiteitenprogramma. Daarnaast val ik in voor andere programmamakers en werk ik veel mee aan locatie-uitzendingen.
2012 - heden Kermis FM Vrijwilliger (bekijk) Tussen ruim 200 gepassioneerde vrijwilligers en professionals uit het radio- en tv-vak heb ik mij hier kunnen ontplooien tot de ervaren kracht die ik nu ben. Bekijk ook deze pagina voor een compleet overzicht van wat ik daar tot nog toe heb gedaan.
2016 - 2017 RTV Dordrecht Camerajournalist (bekijk) Voor de publieke lokale omroep in Dordrecht ging ik zelfstandig op pad om nieuwsreportages te draaien. Deze reportages monteerde ik tot items voor op tv, radio, online en de app.
2015 - 2018 RTV Krimpenerwaard Technicus Voor deze vrijwilligersorganisatie vervulde ik een faciliterende rol. Ik plande de reclames en uitzendingen voor de tv-zender van de stichting, en ik bedacht met de andere technicus pragmatische oplossingen voor technische uitdagingen. Daarnaast verzorgde ik het dagelijkse onderhoud van de IT-infrastructuur van de gehele media-operatie.

Van 2015 tot en met 2017 heb ik af en toe ingevallen als regisseur bij tv-opnamen van talkshows voor deze stichting.
2014 - 2015 OPEN Rotterdam Producer & radio-dj Voor deze stadszender heb ik een jaar lang de drive-time programma's mogen produceren. In eerste instantie de middagshow van Erwin van der Bliek, later de ochtendshow van Jan Middelkoop. Gasten regelen, studio's reserveren, interviews en voxpops maken, nieuwsberichten factchecken en nieuwslezen waren enkele van de vele zaken die ik voor Jan en Erwin deed.

Zelf presenteerde ik op zondagochtend een live programma van 4 uur lang met een terugblik op de week, spelletjes en inspirerende gesprekken met gepassioneerde Rotterdammers.

Deze functies zijn komen te vervallen na de beslissing van het management om de radiozender op te heffen.
2013 - 2017 VHU Europe Medewerker Communicatie Samen met een collega was ik verantwoordelijk voor alle online uitingen van het bedrijf. Daarnaast werkten we mee aan de briefings voor visuals bij showcases. Ik was zelf verantwoordelijk voor de invulling van de sociale media-kanalen, nieuwsbrieven en persberichten.
2011 - 2014 Radio Vrolek Radio-dj (bekijk) Wekelijks produceerde en presenteerde ik het programma “Opstaan met Vrolek” op zaterdagochtend van 9 tot 12 uur.
2009 - 2013 TV Vrolek Vrijwilliger In 2009 begon ik bij de televisie als cameraman, en werd al snel verantwoordelijk voor het onderhoud van de uitzendapparatuur. Daarnaast monteerde en plande ik items en reclameblokken voor de uitzendingen.

Van 2012 tot 2013 regisseerde ik de talkshow “Jan & Alleman”.

Onderwijs

Programma Instituut Jaar
Lean Six Sigma White Belt Teleperformance 2019
Consumentenkooprecht MediaMarkt Nederland 2017
NUTALENT radio-opleiding Radio 538 B.V. 2014
HBO Communicatie Propedeuse Hogeschool Inholland 2013
Certificate in Advanced English University of Cambridge 2012
HAVO Diploma Gemini College Ridderkerk 2012

Skills

Communicatie

Tekst ⭐⭐⭐⭐⭐ Ik maak van letters zinnige woorden.
Gedragsjudo ⭐⭐⭐⭐ Het belangrijkste concept van judo is 'gebruik maken van de kracht van de ander'. Dit principe zet ik dagelijks in, o.a. bij mijn klantenservicewerk. Dat wil zeggen: luisteren naar de ander, en hun behoeften aanspreken om elkaars doelen te verwezenlijken.
Social media ⭐⭐⭐ Vanuit redactioneel oogpunt voel ik mij thuis op sociale media. Het marketingaspect laat ik echter liever over aan mensen die daar de benodigde kennis over bezitten.

Talen

Nederlands ⭐⭐⭐⭐⭐ “Spellingscontrole”, wat is dat? 🤔
Engels ⭐⭐⭐⭐⭐ Tijdens het laatste jaar van de HAVO heb ik een Certificate in Advanced English gehaald bij de University of Cambridge. Dit is een certificaat dat doorgaans alleen gehaald kan worden door mensen met een VWO-achtergrond.
Duits ⭐⭐ Met moeite kan ik me verstaanbaar maken.
Frans Ga weg.

Radio

Productie ⭐⭐⭐⭐⭐ Of je nu een gast, een optreden of gewoon een fijne talk wilt; ik regel 't voor je. En ik kan ook koffie halen.
Presentatie ⭐⭐⭐⭐ Als er inhoud is, kan ik er zeker iets van maken. 'Lege uren' opvullen lukt me ook steeds beter!
Techniek ⭐⭐⭐ Improviseren kun je leren!
M&I Omniplayer ⭐⭐⭐⭐ Self-OP
Dalet 5.1e ⭐⭐⭐⭐ Self-OP
Audisi GML ⭐⭐⭐⭐ Self-OP
Broadcast Partners PC-Radio 6 ⭐⭐⭐ Self-OP. Vanwege de eigenaardigheden in de mix editor een ster minder.

Televisie

Redactie ⭐⭐⭐⭐ Geef maar aan wat je nodig hebt, ik duik er graag in voor je!
Techniek ⭐⭐⭐ Ik zorg ervoor dat 't werkt! Cable management is nog wel een verbeterpuntje.
Presentatie & VO ⭐⭐⭐ Bij voice-overs voel ik mij al helemaal thuis. TV-presentatie heb ik nog nooit kunnen proberen, maar eens moet de eerste keer zijn, nietwaar?
Adobe Premiere ⭐⭐⭐ Voldoende ervaring om items te snijden, inclusief correctie van levels en het juiste gebruik van vormgeving.
Sony Vegas Pro ⭐⭐⭐ Gebruikt iemand dit nog? Nou ja, ik kan er in elk geval mee werken.
Avid Media Composer 6 ⭐⭐ Voldoende ervaring om items te snijden, maar het kan sneller.
about/cv.txt · Laatst gewijzigd: 2019/03/17 19:42 door Daan Berg